Jawność

Zmiany w Urzędzie Miasta! Kto objął stanowisko Sekretarza Miasta?

Stanowisko Sekretarza Miasta Urzędu Miejskiego w Gliwicach objęła Marta Tartanus-Oryszczak. Kim jest nowa Sekretarz Miasta?

Marta Tartanus-Oryszczak, dotychczasowa naczelnik Biura Zarządzania Płynnością Finansową Urzędu Miejskiego w Gliwicach z początkiem nowego roku objęła stanowisko Sekretarza Miasta. Jest związana z gliwicką samorządnością już od ponad 18 lat i przeszła poszczególne stopnie kariery urzędniczej. Do rozpoczęcia nowego roku pełniła funkcję naczelnik Biura Zarządzania Płynnością Finansową Urzędu Miejskiego w Gliwicach.

Marta Tartanus-Oryszczak to absolwentką Wydziału Ekonomii Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, realizowała specjalność gospodarka miejska i regionalna. Pracę w Urzędzie Miejskim rozpoczęła w październiku 2003 roku. Między 1 czerwca 2007 roku a 13 lipca 2008 roku pełniła funkcję zastępcy naczelnika Biura Prezydenta Miasta i Rady Miejskiej UM, a 14 lipca 2008 r. objęła stanowisko naczelnika Biura Zarządzania Płynnością Finansową UM. Wydział ten organizowała od podstaw, kierując nim ponad 13 lat.

Za: UM